Обавештење за родитеље о начину одржавања наставног процеса у току 2.полугодишта школске 2021/22.

Поштовани родитељи / ученици  од   1 – 8. разред
Време одржавања наставног процеса  за ученике
од 1  – 8. разред у периоду од 24.01. до 28.01.2022. год. 

         У складу са препорукама Кризног штаба од 20.01.2022.године , образовно-васпитни рад у другом циклусу основне школе ОШ ” Душан Радоњић  ” одвијаће се тако да од понедељка 24.01.2022. године образовно –васпитни рад се остварује у нашој школи кроз непосредан рад у  матичној школи у Бањи као и у издвојеним одељењима  у Брезовцу и Мариновцу -по моделу  I где ће се настава за  ученике  од 1-4 разреда ( у првом циклусу)  настава се остварује са одељењима у пуном сасатаву . А када је у питању одвијање наставног процеса (у другом циклусу) настава се од   петог до  осмог  разреда( који има више од  16 ученика)  остварује на начин да ће се ученици  делити у групе и  наставу похађати по комбинованом модел  II (комбиновањем наставе непосредно у  школи и путем наставе на даљини).

  У  другом циклусу у нашој школи настава се остварује са одељењима у пуном саставу – ( 5 , 6/1,6/2  и 8 разреду)  кроз непосредан рад  у школи.Настава се остварује у седмом  разреду (1.одељењe)  по комбинован модел  II (комбиновањем наставе непосредно у  школи и путем наставе на даљини).Због већег броја ученика у одељењу они су морали  бити подељени у групе  (групу А и групу Б) и смељују се током седмице на начин  нпр.група А да похађа наставу (понедељком,средом и петком-непосредно у школи  ) а група Б (уторком и четвртком-онлајн ) а следеће недеље обрнуто према већ утврђеном распореду часова..Настава на даљину одвијаће се преко преко Гугл учионце ,(GOOGLE  MEET)  и слање материјала преко  Вибер апликације

Наставни процес ће се одвијати према утврђеној сатници и  распореду часова.

 Према препорукама кризног штаба као и препорукама за  примену  мера које ће омогућити већу безбедност ученика и наставника у нашој школи (Неопходност употребе заштитних маски за све запослене у школама ,ученике и трећа лица све време боравка у школи ,укључујући и особе које су вакцинисане као и особе које су прележале  Ковид 19).Затим је потребно насставити са применом појачаних мера опште и личне хигијене (прање и дизинфекција руку),а нарочито ћемо водити рачуна о редовном проветравању и дизинфекцији свих просторија у којима бораве ученици и ми запослени у школи.

У случајевима инфекције код ученика у школи

У ситуацијама када се појаве случајеви инфекције вирусом SARS-COV-2 код ученика,родитеља о томе молим вас обавестите школу(учитеља или одељењског старешину).

-Уколико у једном одељењу се појаве два или више случајева инфекције,директор школе ће организовати рад у школи:

 *1.Уколико се ради о одељењима са 16 или мање ученика,након појаве три оболела ученика у једном одељењу ,то одељење прелази на онлајн наставу  у тарајању од 10 календарских дана (ово се односи само на ученике овог одељења)

*2. Уколико се ради о одељењима са 17 и више ученика(ово се односи на ученике 1 циклуса),након појаве два оболела ученика у једном одељењу ,то одељење се дели на две групе и наставља рад Моделу 2 (по комбинованом моделу-непосредно и онлајн настава) .На групе се потом  организује наставни процес као и за одељења  са 16 или мање ученика,односно појаве три оболела ученика у групи, ученице  те групе  прелазе на онлајн наставу  у тарајању од 10 календарских дана .

Напомена *Ученицима 7. разреда ће се обратити одељенски старешина која група (А или Б) долазе на часове у понедељак 24.01.2022.г.

У  Бањи ,21.01.2022.г                         Директорка и чланови тима за породицу